Első Magyar Daytrade Alap
Megszűnési Eljárás Alatt

Az alap bemutatása

Alap az átlagosnál lényegesen magasabb kockázatot felvállalva, rövidtávú pozíciókat vesz fel, elsősorban a legnagyobb likviditású nemzetközi indexek, mint a DAX, S&P500, stb. származtatott termékein keresztül. A felvett pozíciók az alap befektetési stratégiájával összhangban, jellemzően napon belüli zárásra kerülnek. Az Alap további, lehetséges befektetési célpontjait határidős devizapiacokon kereskedett devizapárok és olyan – külföldi kibocsátású – részvények, ETF, CFD, ETC stb. pénzügyi eszközök jelentik, amelyek a legnagyobb forgalmú nemzetközi tőzsdék elektronikus piacain jelentős forgalommal, megfelelő likviditással rendelkeznek.Az Alap a szokásosnál magasabb kockázatának oka, hogy a származtatott alapok a jogszabály által megengedett, saját tőkéjükre vetített kétszeres (2x) tőkeáttételt is felvehetnek, amely lehetőséggel az Alapkezelő indokolt piaci helyzetekben – szigorú kockázatkezelési szabályokat betartva – élni is kíván. Az alap határidős piacokon felvett nyereséges pozíciók növelésével, folyamatos kockázatkezelésével és a veszteséges pozíciók mielőbbi lezárásával próbál az állampapírhozamokat meghaladó hozamot elérni.

Az Alap származtatott alapként mind az adott pozícióban felvehető maximális tőkeáttétel, mind a short pozíciók nyitásának lehetőségével élni kíván, hogy piaci szituációtól függetlenül jelentős hozamot biztosítson, megvalósítsa az abszolút hozam koncepcióját. Az Alap befektetési döntései nagymértékben az árfolyamelemzésen alapuló technikai elemzésre és kvantitatív módszerekre, valamint fundamentális elemzési módszerekre épülnek, teret hagyva a portfólió menedzserek intuitív döntéseinek is. Amikor az Alapkezelő egy adott időszakban nem lát jó befektetési lehetőséget, jellemzően rövid hátralévő futamidejű állampapírokat vagy más pénzpiaci eszközöket is vásárolhat, de nincs kizárva egyéb fix hozamú pénzügyi eszköz megvásárlásának lehetősége sem.

Az Alapkezelő által javasolt legrövidebb befektetési időtartam 5 év.

Kinek ajánlható

Devizabelföldi és devizakülföldi magán- és jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok vásárolhatják. Az alap a megszokottnál magasabb kockázatú befektetési eszköz.

Árfolyam: (2017.03.02)0.138277 EUR
Régió:Globális
Forgalmazás kezdete:(2012.02.02)
Típus:Származtatott Alap
Ágazat, kategória:Abszolút hozam
Deviza:EUR
Alap nettó eszközértéke:64 615 EUR
Minimális befektetés:- EUR
Kategória:Visszaforgató
Eladási jutalék1:6%
Visszaváltási jutalék2:- EUR
Éves alapkezelési díj:1.5%
Hozam  (2017.03.02) (Egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték alapján számított)
2016. január 1-től:-8,77%
3 hónap:-6,3%
6 hónap:-
1 év:-
2 év (évesített):-
3 év (évesített):-
5 év (évesített):-

1 Az eladási jutalék, értékesítési helyenként eltérő lehet, de nem haladhatja meg a jelzett értéket.
2 -
3 Az egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték alakulása az aktuális befektetési politika indulásától.
4 A kördiagram szemléltető céllal mutatja be az alapban lévő befektetési eszközök lehetséges összetételét.

Alapkezelő

Access Befektetési Alapkezelő Zrt.

Letétkezelő Bank

ERSTE Bank Nyrt.

Forgalmazó

NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.

ISIN kód: HU0000706783
Felügyelet 1111-279 lajstromozási számon

A nyíltvégű befektetési alapok hozamainak múltbéli alakulása nem jelent garanciát az alapok hozamának jövőbeni alakulását illetően. Az Access befektetési alapok tájékoztatója és kezelési szabályzata a forgalmazónál rendelkezésre áll és az alapkezelő honlapjáról letölthető a http://www.access.hu webcímen.

A befektetők az alapkezelési szabályzatában részletesen tájékozódhatnak az alap befektetési politikájáról.